top of page
Search

FlyCap realizē ieguldījumu RCG LightHouse

Latvijas uzņēmums SIA “RCG LightHouse” ir noslēdzis investīciju darījumu ar Baltijas aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumu “Orion Asset Management” no Lietuvas. Summa netiek atklāta.

Publicitātes foto


Iepriekš “RCG LightHouse” valdes priekšsēdētājs Kaspars Osis norādīja, ka uzņēmums plāno piesaistīt trīs līdz piecu miljonu eiro investīcijas, rakstīja Labs of Latvia.

“Pieaugot elektrības cenām, uzņēmumiem ir jāpaātrina pāreja uz energoefektivitātes risinājumiem. Apgaismojums kā ārpakalpojums to ļauj izdarīt bez sākotnējiem ieguldījumiem un neuzņemoties tehniskos riskus. Esam gandarīti, ka ar mūsu jauno finanšu partneri “Orion Asset Management” varēsim ieņemt nozīmīgu lomu Eiropas zaļā kursa ekonomikas izaugsmē,” saka K. Osis.

Jaunais finansējums tiks ieguldīts darbības paplašināšanā un LED apgaismojuma sistēmu līdzfinansēšanā gan biznesa, gan publiskā sektora klientiem. Uzņēmuma mērķis ir nostiprināt savu tirgus pozīciju Baltijas valstīs, kā arī paplašināt darbību Polijā un citās Eiropas valstīs. Līdz šim 60% no “RCG Lighthouse” apgrozījuma veidoja bizness Latvijā, bet 40% – Igaunijā un Lietuvā.


2015. gadā riska kapitāla fonds “FlyCap” uzņēmumā investēja 405 tūkstošus eiro. Fonds jaunajā darījumā ir pilnībā realizējis savu ieguldījumu. Finansējumu darījuma sekmīgai izpildei nodrošināja “Capitalia”.


Realizēti jau vairāk nekā 400 projekti.


Uzņēmums ir realizējis vairāk nekā 400 projektus veikalos, noliktavās, rūpnīcās un ielu apgaismojumā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šajos objektos uzņēmums ir nomainījis vairāk nekā 150 tūkstošus apgaismojuma vienības. Viens no nesenākajiem projektiem ir modes un izklaides centra “Rīga Plaza” pāreja uz energoefektīvāku apgaismojumu, kā rezultātā gadā paredzēts ietaupīt teju 35 tūkstošus eiro. Savukārt CO2 izmešu samazinājums būs 25,41 tonnas. Apgaismojuma kā ārpakalpojuma ieviešana “Riga Plaza” ir uzņēmuma līdz šim lielākais Latvijā realizētais projekts.

“Apgaismojums kā ārpakalpojums nodrošina pāreju uz augstas efektivitātes un kvalitātes LED apgaismojumu bez sākotnējiem ieguldījumiem. Rezultātā tiek dalītas samazinātās elektroenerģijas un apsaimniekošanas izmaksas, un klients tiek pie redzamiem ieguvumiem jau no pirmās sadarbības dienas. Klienta ieguvumi ir jauns un kvalitatīvs apgaismojums, zemākas operatīvās izmaksas un ietaupīts laiks citiem, svarīgākiem biznesa izaicinājumiem,” teic K. Osis.

Uzņēmums ir iecerējis kļūt par lielāko šīs nozares spēlētāju Eiropā, rakstīja Labs of Latvia.

Ko īsti nozīmē apgaismojums kā ārpakalpojums? “RCG Lighthouse” bez maksas nomaina klienta esošo apgaismojumu pret krietni efektīvāku LED apgaismojumu. Auditu laikā tiek novērtēta esošā situācija un potenciālie ieguvumi. Pēc līguma noslēgšanas “RCG Lighthouse” par saviem līdzekļiem veic apgaismojuma nomaiņu un nākamajā mēnesī klients par elektroenerģiju maksā mazāk.

“Vienīgais āķis ir tas, ka mēs slēdzam trīs, piecu vai septiņu gadu līgumu. Tā laikā no katriem klientam ietaupītajiem 100 eiro ik mēnesi mūsu atalgojums ir 50 līdz 70 eiro – atkarībā no līguma ilguma un nosacījumiem. Jo garāks līgums, jo vairāk varam dalīties ar ietaupījumu,” iepriekš skaidroja K. Osis.

Klientu vidējais apgaismojuma elektrības rēķina samazinājums ir 70%, bet minimālais – 30%.


Padomā vēl citi pakalpojumi


Uzņēmumam ir padomā vēl citi līdzīgi pakalpojumi. Kā piemēru K. Osis min saules paneļus kā ārpakalpojumu. Klientam bez paša ieguldījumiem tiek uzstādīts saules paneļu parks un tiek nodrošināta lētāka elektroenerģija nekā pērkot to no elektroenerģijas tirgotājiem. Tāpat šādā modelī var piedāvāt ventilācijas un dzesēšanas risinājums.

“Mēs paliksim patērētāju pusē, palīdzot optimizēt rēķinu par elektroenerģiju,” saka K. Osis.


bottom of page