top of page
Search

FlyCap investē Igaunijas uzņēmumā Event Center OÜ

FlyCap Mezzanine Fund II paplašina savu darbību Baltijā, veicot pirmo investīciju Igaunijas uzņēmumā Event Center.

Uzņēmums jau vairāk nekā 19 gadus nodrošina tehnikas un aprīkojuma nomu dažāda mēroga pasākumiem Igaunijā un Somijā, sākot no nelieliem korporatīvajiem pasākumiem, beidzot ar starptautiska mēroga koncertiem, festivāliem, sporta spēlēm un konferencēm, piemēram, Tallinas maratonam, Ironman, Dienas Biznesa konferencēm, u.c. Fonda izsniegtais mezanīna aizdevums tiks izmantots jauna aprīkojuma iegādei.

“Pēdējie gadi globālās pandēmijas ietvarā uzņēmumam bija ļoti izaicinoši, jo ierobežojumu dēļ publiski pasākumi tik pat kā nenotika. Tādēļ komercbankas nevēlējās finansēt Event Center investīciju plānu, neskatoties uz uzņēmuma veiksmīgo darbību pirms pandēmijas un pieredzējušo vadības komandu. Šobrīd no izsludināto pasākumu skaita un biļešu pārdošanas apjomiem redzam, ka cilvēki ir noilgojušies pēc publiskiem pasākumiem, mūzikas un sporta, tāpēc mūsu finansējums ļaus uzņēmumam atgūties no divu gadu dīkstāves, kā arī straujāk attīstīties ar jaunu aprīkojumu stiprinot savas pozīcijas arī Somijas izklaides pasākumu organizēšanas tirgū.” Stāsta FlyCap partneris Jānis Liepiņš.

“Līdz 2020.gadam Event Center OÜ bija pierādījis sevi kā veiksmīgs un uz attīstību vērsts uzņēmumus. Taču COVID-19 praktiski apturēja mūsu darbību, kā rezultātā strauji pasliktinājās finanšu rezultāti, un bankas nebija gatavas finansēt mūsu attīstības plānus. FlyCap spēja ātri rast risinājumu un nodrošināt nepieciešamos līdzekļus investīciju projekta realizācijai, tādējādi varēsim pārvarēt pandēmijas sekas un apkalpot vairāk un plašāka mēroga pasākumus jau šajā sezonā”, stāsta Event Center OÜ valdes loceklis Margus Lever.

FlyCap Mezzanine Fund II fokusējas uz uzņēmuma potenciālu un prasmīgu vadības komandu, mazāku uzsvaru liekot uz vēsturisko finanšu rezultātu vērtēšanu. Ar šo atškiroties no tradicionālās komercbanku pieejas, kas, nosakot pieejamo finansējuma apjomu, lielākoties ir balstīta vēsturisko finanšu datu analīzē, FlyCap finansējums ir elastīgāks un piemērots dažādām situācijām. FlyCap kā finanšu investors ne tikai palīdz uzņēmumam realizēt esošos attīstības plānus, bet arī palīdz uzņēmuma tālākā darbībā ar Fonda uzkrāto pieredzi, zināšanām un kontaktiem. FlyCap Mezzanine Fund II turpina izskatīt jaunus projektus Latvijā un Baltijā.

bottom of page