top of page
Search

'FlyCap' investē Igaunijas tālvadāmo elektroautomobiļu koplietošanas pakalpojumu uzņēmuma attīstībā

"FlyCap Mezzanine fonds II" paplašina savu darbību Baltijā, ieguldot Igaunijas attālināti vadāmu elektromobiļu koplietošanas uzņēmumā – "Elmo Rent Autojagamine OÜ", informē fonda pārstāvji.



Šis uzņēmums ir daļa no "Elmo" uzņēmumu grupas, kas ir pasaulē pirmais uzņēmums, kurš piedāvā attālināti vadāmus elektriskos automobiļus publiskai koplietošanai.


"FlyCap" piedalījās finansēšanas raundā, kas kopā sasniedza 2,6 miljonus eiro ar mērķi paātrināt tālvadāmās tehnoloģijas licencēšanu ārvalstu tirgos, palielinātu tehnoloģijas attīstīšanai nepieciešamo komandu un sagatavotu ceļu satiksmei jaunus videi draudzīgus attālināti vadāmus automobiļus, kurus piedāvās publiskai koplietošanai savā platformā.

"Tā ir lieliska atzinība mūsu komandas pašreizējam darbam, kad pieredzējuši investori šodienas finanšu klimatā ir gatavi dot savu ieguldījumu "Elmo" attīstībā. Tas tikai pierāda to, ka "Elmo" pozīcija strauji augošajā tālvadāmo transportlīdzekļu nozarē ir stipra," uzsver Ens Lānso, "Elmo" dibinātājs un vadītājs.

"Noslēdzoties finansējuma kārtai mēs varēsim nodalīt īstermiņa elektromobiļu koplietošanas biznesa virzienu no jaunās tehnoloģijas attīstības un licencēšanas biznesa, kas mums ļaus piesaistīt jaunus ieguldītājus ar konkrētu fokusu uz kādu no biznesa līnijām," piebilda Lānso.


""FlyCap" augstu novērtē "Elmo" līdzšinējos panākumus. "Elmo" ir Igaunijas tehnoloģiju uzņēmums, kas ir pasaules pionieris tālvadāmās tehnoloģijas pakalpojumu ieviešanā ikdienas lietošanā," norāda "FlyCap" partneris Jānis Liepiņš.

""FlyCap" finansēs elektrisko automobiļu iegādi un automobiļu koplietošanas tīkla paplašināšanu, bet citi ieguldītāji nodrošinās finansējumu šīs inovatīvās tehnoloģijas turpmākajai attīstībai. Ņemot vērā uzņēmuma ievērojamos ieguldījumus tehnoloģijas attīstībā, uzņēmuma finanšu rezultāti neatbilda komercbanku kritērijiem, tāpēc "FlyCap" veica visaptverošu automašīnu koplietošanas biznesa līnijas analīzi un saskatīja tās ievērojamo izaugsmes potenciālu," uzsver Liepiņš.

Pagājušajā gadā "Elmo" kļuva par pasaules pirmo deep-tech uzņēmumu, kas, saņemot Igaunijas Transporta pārvaldes atļauju, sāka piedāvāt attālināti vadāmus elektriskos automobiļus savā koplietošanas platformā uz Igaunijas ielām.

Tālvadāmās automašīnas ir kļuvušas par ikdienas pakalpojumu Tallinā, Tartu un drīzumā arī citās pilsētās, kur šobrīd notiek licencēšanas process. Lai iegūtu atļauju piedalīties ceļu satiksmē, "Elmo" tālvadāmās automašīnas ir demonstrētas Parīzē, Minhenē, Hanoverē, Cīrihē, Vīnē, Helsinkos, Losandželosā un citās lielās pilsētās. Līdz šim ir norisinājušās sarunas ar vairāk nekā 50 klientiem, kuri interesējas par tehnoloģijas licencēšanu, un ir veikti priekšdarbi, lai jau šajā vasarā "Elmo" tehnoloģiju sāktu izmantot vismaz divās ārvalstu pilsētās.


"Elmo" ir Igaunijas uzņēmums, kas specializējas inovatīvā deep-tech tehnoloģijas attīstībā tālvadāmajiem automobiļiem un videi draudzīgu transportlīdzekļu koplietošanas pakalpojumu sniegšanā kopš 2013. gada.











bottom of page