top of page
Search

AS BALTU VETERINĀRIJA iegādājas SIA BIAFARMA


Lai attīstītu savas pozīcijas tirgū un sniegtu vēl labākus pakalpojumus plašākam klientu lokam FlyCap Investment Fund I AIF portfeļa kompānija AS Baltu Veterinārija iegādājas SIA BIAFARMA.


Jelgava, 25.10.2022. AS BALTU VETERINĀRIJA (BALTUVET), viens no augsti novērtētiem tirgus dalībniekiem mājlopu aprūpes un veterināro produktu izplatīšanas jomā, ir iegādājusies SIA BIAFARMA - lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmumu, kas kopš 2000. gada darbojas Latvijas austrumu daļā un veiksmīgi nodarbojas ar lopbarības, papildbarības un lopkopības higiēnas produktu vairumtirdzniecību ar piegādi, kā arī pārdošanu mazumtirdzniecības tīklā savos astoņos veikalos.

Līdz ar šo darījumu, kad BALTUVET iegādājās BIAFARMA, uzņēmums apliecina savu apņemšanos nodrošināt Latvijas lauksaimniekus ar augstas kvalitātes produktiem un unikāliem risinājumiem, ko viņi var izmantot, lai vēl vairāk uzlabotu savu lauksaimniecības mājlopu labturību un produktivitāti.

Uzņēmuma BIAFARMA iegāde atbilst BALTUVET biznesa stratēģijai attīstīt savu tirgus daļu, piedāvājot Latvijas un Baltijas lauksaimniekiem mājlopu aprūpes līdzekļus un barību, vakcīnas, instrumentus, dezinfekcijas līdzekļus un produktus mazajiem mājdzīvniekiem, kā arī nagu apgriešanas pakalpojumus. Iegādājoties SIA BIAFARMA, BALTUVET iegūs sinerģiju starp savu kompetenci un pieredzi un BIAFARMA klientu bāzi un Austrumu reģiona klientu tīklu.

“Mūsu mērķis ir turpināt attīstīt produktu portfeli un uzlabot biznesa procesu efektivitāti, lai kļūtu par labāko sadarbības partneri mūsu klientiem visā reģionā," sacīja BALTUVET rīkotājdirektors Arnis Leikarts.

Pēc darījuma AS BALTU VETERINĀRIJA apgrozījums tuvosies 5 miljoniem EUR gadā, kas nodrošinās uzņēmumam stabilu vietu Latvijas TOP 5 lielāko lopbarības un veterināro produktu piegādes kompāniju vidū. Neskatoties uz šo darījumu, Latvijas tirgus joprojām būs sadrumstalots, ar lielu piegādātāju skaitu lopkopības nozarē, salīdzinot ar Igaunijas un Lietuvas tirgus situāciju. Līdz ar to prognozējam, ka tuvāko gadu laikā notiks vēl vairāki iegādes darījumi šajā nozarē, tirgus konsolidēsies un spēlētāju skaits samazināsies.

AS BALTU VETERINARIJA (BALTUVET), viens no vērtīgākajiem tirgus dalībniekiem mājlopu aprūpes un veterināro produktu izplatīšanas jomā, kas darbojas kopš 2013. gada. Uzņēmums piedāvā mājlopu aprūpes līdzekļus un uzturu, vakcīnas, instrumentus, dezinfekcijas līdzekļus un produktus maziem mājdzīvniekiem, kā arī nagu apgriešanas pakalpojumus. Galvenie klientu segmenti ir: piena lopkopības saimniecības (74,4 % no kopējā apgrozījuma), praktizējoši veterinārārsti, veterinārās klīnikas un aptiekas, izplatītāji un citi klienti. BaltuVet piegādātāji galvenokārt ir starptautiski ražotāji (88,6 % no apgrozījuma). Pašlaik BaltuVet ir ekskluzīvs izplatītājs HL Hamburger (Vācija), Olmix (Francija), Ozolea (Itālija), kā arī ekskluzīvs izplatītājs Baltijas valstīs: FinnElox (Somija), Fokker (Nīderlande), MilkBar (Jaunzēlande), Tierra Products (Dānija), Vilofoss (x-Zelit) (Dānija) - un citi.

bottom of page